Steaky z tuňáka žlutoploutvého jsou opravdovou lahůdkou. Krájeny jsou z loins, což je nekvalitnější část ryby. Mají pevné vláčné maso a krásnou tmavě červenou barvu, ta během přípravy zesvětlá. Na pánvi připravujte 1,5 minuty z každé strany, uvnitř by maso mělo zůstat růžové. Výborné je také si z rozmražených steaků připravit domácí tataráček.
Žlutoploutvý tuňák se loví na udice, každá ryba je tedy ručně ulovená. Celá kuchaná ryba se následně na palubě lodi zamrazí a ve stále zmrazeném stavu se zpracovává na pevnině do finálního výrobku. Naše steaky z tuňáka jsou certifikované MSC jako udržitelně lovené.
Hodnoty na 100 g výrobku
Energie | 441/104 kJ/kcal |
---|---|
Tuky | 0,40 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,10 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 25 g |
Sůl | 0,05 g |