Štika s hráškovým pyré
Jestli existuje ryba, která si zaslouží více pozornosti, tak je to jednoznačně mořská štika. Její chutné a pevné maso totiž představuje opravdový poklad. Stejně jako ostatní ryby od Mylord Premium, i mořská štika je chycena a ihned zamražena přímo na lodi. Tento pečlivý způsob zpracování zaručuje, že si maso zachová nejen dokonalou chuť a texturu, ale i důležité nutriční hodnoty.
Zatímco v letní sezóně můžete štiku nenáročně připravit na grilu, v zimním období ji jednoduše upečete v troubě. Pro inspiraci vám přinášíme recept na štiku s hráškovým pyré, díky kterému si vychutnáte tuto rybu v kombinaci s jemnou a svěží chutí.

Suroviny:
600 g mořské štiky Mylord Premium
šťáva z půlky citronu
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce nakrájeného rozmarýnu
4 plátky citronu
chilli dle chuti
sůl a pepř
Na pyré:
400 g mraženého hrášku
6 lístků máty
100 ml vody
100 ml smetany ke šlehaní
2 lžíce másla
1 menší cibule

Příprava:
- Nejprve rozmrazte, omyjte a vyčistěte ryby.
- Poté si připravte marinádu. Smíchejte olivový olej, šťávu z půlky citronu, chilli, rozmarýn a sůl. Marinádou potřete štiky ze všech stran a půl hodiny je marinujte. Mezitím si předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Po 30 minutách položte marinované štiky na plech a do každé vložte 2 plátky citronu. Ryby pečte v předehřáté troubě 20-25 minut.
- Zatímco se štiky pečou, přichystejte si pyré. Na másle zpěňte nakrájenou cibulku, přimíchejte hrášek, listy máty a vše zalijte vodou a smetanou. Následně přiveďte k varu, ochuťte solí a pepřem a povařte pod pokličkou 10 minut.
- Na závěr dejte všechny suroviny do mixéru a rozmixujte. Pro jemnější konzistenci můžete pyré propasírovat přes síto.
Hotovo a dobrou chuť!
Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen