Rybí tacos

Aljašská treska je celosvětově druhý nejprodávanější a obecně jeden z nejchutnějších druhů ryb. Jedná se o rychle rostoucí rybu s pevným masem, která dorůstá délky až 80 cm. Díky tomu, že jsou filety z aljašské tresky Mylord Premium zmrazeny přímo na moři, zachovávají si svoji strukturu, chuť a výživové hodnoty. Nejjednodušší je připravit rybu na pánvi nebo v troubě, ale dá se zakomponovat i do méně obvyklých pokrmů. Pro zpestření vašeho jídelníčku nabízíme recept na rybí tacos.   
 

Recepty1.11.2024

Suroviny: 
300 g aljašské tresky Mylord Premium 
1 lžička uzené papriky 
špetka chilli 
1/3 lžičky sušeného česneku  
sůl  
olivový olej  
1/4 červeného zelí 
1 avokádo  
1-2 limetky  
koriandr nebo petrželka 
3 tortilly  
 
Na omáčku: 
120 g hustého bílého jogurtu  
1-2 lžíce majonézy 
chilli omáčka podle chuti 
1 stroužek česneku 
šťáva z půlky limetky 
sůl  

 

Postup:

  1. Filé tresky necháme na talíři lehce povolit a poté ho osolíme, posypeme uzenou paprikou, sušeným česnekem a zakapeme olivovým olejem. 
  2. Mezitím červené zelí nakrájíme na nudličky, lehce osolíme a rukama jemně promačkáme.
  3. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a filé osmahneme z obou stran a dáme stranou.
  4. Omáčku připravíme tak, že v míse smícháme bílý jogurt s majonézou, chilli omáčkou, prolisovaným stroužkem česneku a dochutíme solí a šťávou z limetky.
  5. Avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a lžící vyloupneme, pokrájíme na plátky  
    a zakapeme citronovou šťávou.
  6. Z každé tortilly vykrojíme dvě kolečka, která na suché pánvi z obou stran opečeme a pak hned ohneme.
  7. Takto připravené tacos postupně plníme: zelí, poté kousky tresky, plátky avokáda, vše polijeme omáčkou, posypeme koriandrem a zakapeme šťávou z limetky. 
     
    Hotovo a dobrou chuť! 
    Připraveno ve spolupráci s Garden.and.Kitchen 
Caption