Pražma neboli dorada je nejoblíbenější středomořská ryba. Ve Středomoří u každého stánku s rybami a v každé restauraci naleznete v nabídce pražmu královskou. Právě vody Středozemního moře vyhovují této rybě nejvíce.
Pojďte si zopakovat vaši dovolenou a upečte si pražmu s rajčaty, paprikou, rozmarýnem, česnekem a olivami. Není nic jednoduššího. Po upečení maso zůstává pevné a šťavnaté a krásně ho stáhnete od páteřní kostry. Žádná kost vám nebude bránit ve vychutnání si této jedné z nejlahodnějších ryb.
Krásné pobřeží Středozemního moře poskytuje pražmě královské nejlepší možné životní podmínky, zejména mírné teploty vody po celý rok umožňují optimální rozmnožování. Turecko a Řecko využívá těchto ideálních podmínek pro faremní chov těchto ryb, které splňují ta nejpřísnější kritéria.
Hodnoty na 100 g výrobku
Energie | 630/150 kJ/kcal |
---|---|
Tuky | 6,60 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,20 g |
Sacharidy | 3,20 g |
z toho cukry | 0,50 g |
Bílkoviny | 19,50 g |
Sůl | 0,30 g |