Netradiční bylinky při přípravě ryb
Sekaná petržel a česnek představují základní ingredience pro krevety nebo mořské plody. Ryby a kopr se krásně doplňují a tato kombinace je hojně využívána. Rajčata, olivy a kapary jsou klasickou přísadou do celých ryb ve středomoří. Co ale zkusit mátu, šalvěj nebo medvědí česnek.
Zkuste si připravit zálivku
z olivového oleje, nadrobno nakrájených rajčat, máty, chilli a citrónové šťávy a v této zálivce servírovat grilované kalamáry nebo krevety. Právě máta dodá celému jídlu čerstvost a „peprnost“.
Rybí omáčka
ze šalvěje je perfektním doplněním pečených ryb. Základ omáčky je na másle opečená cibulka na másle, zaprášíme trochou mouky a následně připravíme jíšku. Zalijeme rybím vývarem, provaříme a následně vložíme lístky šalvěje. Ty necháme v omáčce provařit. Následně promixujeme a scedíme a máme originální omáčku k rybě.
Medvědí česnek
je další méně používaná bylinka. Stačí jí dát do břicha celých ryb a ryby v troubě upéct nebo ogrilovat. Mírně česnekovo-pažitková chuť je příjemným zpestřením, jak si připravit celou rybu.