Makrela

Mylord
Latinský název
Scomber Scombrus
Místo lovu
FAO 27
Způsob lovu
vlečené sítě
Balení
1000 g

Makrela

Makrela na grilu je letní klasika. Ryba má tučnější, ale pevné a chuťově vynikající maso. Silnější kůže se při přípravě netrhá a chrání tak šťavnatost.

Makrela je lovená na volném moři. Je to drahá ryba, která se hojně vyskytuje v Atlantickém oceánu. Rybu kupujeme od irských nebo španělských rybářů, kteří makrely ihned po vylovení na moři zamrazí.

Výživové hodnoty

Hodnoty na 100 g výrobku

Energie 809/290 kJ/kcal
Tuky 13 g
z toho nasycené mastné kyseliny 3 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 19 g
Sůl 0 g

Místo výlovu