Filety z aljašské tresky

Mylord
Latinský název
Theragra chalcogramma
Místo lovu
FAO 61/67
Způsob lovu
Vlečné sítě
Balení
400, 600, 900, 1000 g

Filety z aljašské tresky

Filety z aljašské tresky bez kůže jsou zpracované a zamrazené na pevnině. Maso má velmi málo tuku a vysoký obsah bílkovin a nenasycených kyselin. Skvěle se hodí například pro domácí výrobu fish & chips.

Aljašská treska je volně žijící ryba lovená v ledových vodách severního Tichého oceánu. Je jednou z nejhojnějších a nejvíce udržitelných mořských ryb na světe. Přísný systém kvót na výlov udržuje populaci aljašské tresky v dostatečném stavu, aby se další generace mohly nadále obnovovat. Ledová voda dodává sněhově bílému masu jeho texturu, vzhled a chuť.

Výživové hodnoty

Hodnoty na 100 g výrobku

Energie 326/77 kJ/kcal
Tuky 1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,15 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 17 g
Sůl 0,10 g

Místo výlovu