Filety z aljašské tresky bez kůže jsou zpracované a zamrazené na pevnině. Maso má velmi málo tuku a vysoký obsah bílkovin a nenasycených kyselin. Skvěle se hodí například pro domácí výrobu fish & chips.
Aljašská treska je volně žijící ryba lovená v ledových vodách severního Tichého oceánu. Je jednou z nejhojnějších a nejvíce udržitelných mořských ryb na světe. Přísný systém kvót na výlov udržuje populaci aljašské tresky v dostatečném stavu, aby se další generace mohly nadále obnovovat. Ledová voda dodává sněhově bílému masu jeho texturu, vzhled a chuť.
Hodnoty na 100 g výrobku
Energie | 326/77 kJ/kcal |
---|---|
Tuky | 1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,15 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 17 g |
Sůl | 0,10 g |