Filety s kůží z divokého lososa

Mylord
Latinský název
Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta
Místo lovu
FAO 61/67
Způsob lovu
Kruhové zátahové sítě a čeřeny
Balení
500 g

Filety s kůží z divokého lososa

Pacifický divoký losos patří k vůbec nejoblíbenějším rybám. U nás se nejvíce objevují tyto dva druhy - losos gorbuša a keta, lovy probíhají u pobřeží Kamčatky a Aljašky. Chuť a struktura masa je dána dlouhou cestou, kterou losos musí zdolat, a potravou, na kterou při této dlouhé cestě narazí.

Divoký losos má univerzální využití a je jedno, zda-li si ho vychutnáme se salátem, těstovinami, grilovaný nebo pečený. Divoký losos je loven pouze v krátkém čase mezi koncem června a začátkem září, když se po dlouhé cestě vrací zpět do svých domovských sladkovodních vod. Z tohoto důvodu není možné, aby byl divoký losos celoročně k dostání v čerstvém stavu. Šokovým zamrazením po zpracování si ale losos uchová své chuťové parametry po dlouhou dobu.

Výživové hodnoty

Hodnoty na 100 g výrobku

Energie 377/89 kJ/kcal
Tuky 1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,40 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 20 g
Sůl 0,20 g

Místo výlovu