Pacifický divoký losos patří k vůbec nejoblíbenějším rybám. U nás se nejvíce objevují tyto dva druhy - losos gorbuša a keta, lovy probíhají u pobřeží Kamčatky a Aljašky. Chuť a struktura masa je dána dlouhou cestou, kterou losos musí zdolat, a potravou, na kterou při této dlouhé cestě narazí.
Divoký losos má univerzální využití a je jedno, zda-li si ho vychutnáme se salátem, těstovinami, grilovaný nebo pečený. Divoký losos je loven pouze v krátkém čase mezi koncem června a začátkem září, když se po dlouhé cestě vrací zpět do svých domovských sladkovodních vod. Z tohoto důvodu není možné, aby byl divoký losos celoročně k dostání v čerstvém stavu. Šokovým zamrazením po zpracování si ale losos uchová své chuťové parametry po dlouhou dobu.
Hodnoty na 100 g výrobku
Energie | 377/89 kJ/kcal |
---|---|
Tuky | 1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,40 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 0,20 g |